Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru confirmă Ordonanta cu 'dedicație' pentru Victor Ponta

guvern

Noul ministru al Educatiei, Sorin Campeanu, a explicat, luni, pe larg, ce contine Ordonanta de Urgenta, adoptata astazi in sedinta de Guvern, care ii permite lui Victor Ponta sa renunte la titlul de doctor.

Campeanu a explicat ca OUG  prevede ca titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei renuntarea la titlu, fara nicio explicatie, potrivit hotnews.ro.

"Doar doua lucruri as vrea sa le precizez: o data cu renuntarea, nu renunti doar la diploma, renunti la intreg procesul de pregatire care a fost urmat pentru obtinerea acelei diplome. Al doilea lucru: este cunoscut faptul ca prin lege se poate asigura finantarea pentru o persoana la o forma de invatamant de la bugetul de stat o singura data. Deci carevasazica, daca o persoana care renunta la un titlu doreste sa acceseze din nou acel titlu stiintific, trebuie sa reia pe de o parte intreg procesul de pregatire de 3 ani la doctorat, 3-4 ani la licenta, 2 ani la master, cat si sa plateasca sa urmeze la forma de pregatire cu plata, deci cu taxa, acest proces", a declarat ministrul Educatiei.

Intrebat daca persoana care renunta la titlul de doctor trebuie sa invoce motive, acesta a raspuns: "Nu. Nu avem nicio prevedere expresa in acest sens. Titularul este singurul care poate face aceasta solicitare. Nu [ii cere nimeni explicatii]"

Ministrul a mai spus ca el stie de o singura solicitare de renuntare la titlul de doctor.

In ceea ce priveste problema ca persoanele care au primit sporuri pe baza titlului de doctor sa dea banii inapoi, daca renunta la titlu, ministrul Educatiei a spus: "Actul devine nul de la data emiterii ordinului de revocare. Legea nu retroactiveaza. Nu poate sa produca efecte retroactiv".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.