Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de finanţe britanic Rishi Sunak: 'Le-am dat oamenilor de știință prea multă putere în timpul pandemiei'

The Hill
coronavirus lockdown

Fostul ministru de finanțe britanic, Rishi Sunak, a declarat că oamenii de știință au avut prea multă putere asupra procesului de luare a hotărârilor privind pandemia și că a fost o greșeală să sperie oamenii cu privire la necesitatea lockdown-ului.

Rishi Sunak a declarat că a fost "greșit să se dea prea multă putere oamenilor de știință" în timpul pandemiei și a afirmat că nu s-a discutat niciodată în mod corespunzător despre "compromisurile" privind lockdown-ul.

Într-un interviu pentru The Spectator despre "povestea din interior a lockdown-ului", acesta a atacat Grupul consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE) pentru că a avut prea multă influență asupra procesului decizional al guvernului în timpul crizei COVID, potrivit news.sky.com.

El susține că i s-a interzis să discute despre efectele secundare negative ale restricțiilor draconice sub care trăia națiunea, opiniile contradictorii fiind adesea suprimate în cadrul reuniunilor SAGE.

El a mai spus că deciziile adoptate în timpul pandemiei au fost luate, de obicei, după ce miniștrilor li s-au prezentat analize științifice sumbre care indicau "scenarii" îngrozitoare care s-ar putea întâmpla dacă nu se impune sau nu se prelungește perioada de lockdown, dar nu era clar "cum au fost calculate aceste scenarii extreme".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.