Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru DEMIS de Cioloș, atac la premier: rupe TĂCEREA în privința Guvernului

puterea.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș a efectuat o remaniere fulger, iar unul dintre cei care au părăsit Guvernul, singurul prin demisie și nu remaniere, Dan Costescu, fost ministrul al Transporturilor, a lansat acum un atac dur la adresa lui Dacian Cioloș. Costescu susține că au fost diferențe în ceea ce privește comunicarea în interiorul Guvernului și sugerează că Cioloș a căutat să-și facă capital politic pe anumite proiecte.

„Este inevitabil că, atunci când sunt diferenţe de opinie, ele trebuie rezolvate rapid pentru a afecta cât mai puţin proiectele care urmează. Diferenţe de opinie cu dl Cioloş, în partea cealaltă în minister totul era organizat, plecasem pe o direcţie (...) Eu nu am venit din zona de Bruxelles, eu am venit din mediul privat. Acolo, cel puţin eu, am obiectivele realizate, cât mai puţine discursuri şi bifăm rezultatele”, explică Dan Costescu, informează Gândul.

În primul rând, spune el, erau abordări diferite pe partea de comunicare. „Eu eram de părere că trebuie să avem ceva concret, să avem nişte paşi serioşi, fundamentaţi. Solicitările erau de a comunica mai des. Era cumva împotriva stilului din privat în care, atunci când ai un obiectiv important, de obicei, mergi pe silent înainte şi abia când l-ai bifat 100% raportezi”. De aici şi partea a doua, invocată şi de premier când a anunţat remaniarea. Situaţia de la CNADNR, mai exact rstructurarea Companiei de autostrăzi.

„Din punctul meu de vedere, totul este în grafic”, spune însă Dan Costescu, însă „acolo s-a dorit o comunicare rapidă a acestui lucru”.

„Am spus că o restructurare la o companie de asemenea dimensiuni şi importanţa CNADNR nu poate să dureze mai puţin de 2-3 ani, dar ne-o asumăm să o facem într-un an. Dânsul ar fi vrut undeva şi mai devreme. Aici nu am găsit nicio cale comună pentru a rezolva acest lucru pentru că eu am pornit această restructurare, ea este în desfăşurare, s-au făcut paşii. După cum ştiţi s-au desfiinţat 70 de funcţii de conducere, 9 din 15 directori s-au rotit. Au început să se formeze noile compartimente pentru compania care se va separa din CNADNR pentru investiţii şi, în acest moment, şi ordonanţa pentru această separare este scrisă, este pe masa noului ministru, sper să apară, dacă nu apare ceva neprevăzut, în umătoarele săptămâni pe masa guvernului spre a fi aprobată. Din punctul meu de vedere totul este în grafic. Ce îmi doresc este ca acest lucru să continue în acelaşi mod în care l-am început, cu paşi bine calculaţi, pe un fundament solid pentru că astfel ne-am asuma riscul ca dintr-o companie eficientă să o separăm, numai de dragul de a o anunţa la televizor, să ne alegem cu două companii ineficiente ceea ce ar fi dezastru pentru infrastructura din România”, explică fostul ministru.

Dan Costescu susține că îl vede pe Dacian Cioloș continuând în politică, după ce se termină mandatul acestui Guvern.

„Ar fi şi păcat să nu îl facă, are toate elementele să facă acest pas. A mai făcut politică, pentru el nu este ceva nou, a făcut politică şi la nivel european. Ar fi o mare pierdere să nu intre în politică. Cu experienţa şi cunoştinţele pe care le are. În raniţa fiecărui caporal se află bastonul de mareşal. Dl Cioloş nu mai e de mult caporal şi pasul ar fi mult mai mic pentru el”, este de părere Dan Costescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.