Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru iese la atac: USR = PSD

Facebook
pnl

Ministrul Mediului, Costel Alexe (PNL), acuză USR de „orbire politică și răutate socială” pentru că nu a votat Autostrada Unirii în Senat și spune că 'USR = PSD', într-un editorial publicat pe Digi24.

Vezi și: STENOGRAMĂ - Marcel Ciolacu: Mi s-a umplut paharul. Mi-am luat-o şi din interior şi din exterior

„Cum aș putea explica cuiva că un proiect de infrastructură precum Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș (A8) nu a fost votat de aproape toți senatorii USR după ce a fost blocat programatic de guvernele PSD? Pentru un tablou complet vă reamintesc, în luna ianuarie un vicepreședinte USR amenința Guvernul din care fac parte cu votarea unei moțiuni PSD de cenzură dacă nu facem demersuri pentru realizarea acestei autostrăzi. Iar acest detaliu face și mai greu de înțeles încercarea senatorilor USR de a bloca întregul proiect.

(...)

Spun că votul senatorilor USR de a nu susține realizarea Autostrăzii Unirii este surprinzător tocmai pentru că ei au fost foarte vocali, intransigenți și au pozat în singurii politicieni care sunt pragmatici și vor rezultate, vor proiecte realizate. Mereu bat toba că ei fac altfel de politică, deși nimeni nu știe clar ce înseamnă asta. Colegii din USR nu obosesc să facă aluzii despre închipuitele asemănări dintre partidele politice mai vechi, dar nu au un răspuns clar acum când sunt puși în fața unui proiect concret pe care senatorii USR încearcă să îl mențină blocat, adică exact în sertarele adânci în care l-a încuiat PSD și de unde noi ne străduim să îl scoatem.

(...)

Totuși, cred că sunt câteva concluzii de tras din acest trist episod de orbire politică și răutate socială. Din perspectiva mea, senatorii USR nu văd pădurea din cauza copacilor, habar nu au de însemnătatea unor proiecte strategice, nu fac deosebirea între proiecte prioritare și cele care sunt de detaliu. Incapabili să vadă un tablou de ansamblu, au făcut, intenționat sau nu, exact același lucru pe care ani la rând l-a făcut PSD: au blocat cel mai important proiect de infrastructură pentru întreaga Moldovă, Autostrada Unirii.

Pot spune și eu că în acest caz USR = PSD”, a scris ministrul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.