Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru Sănătății a anunțat când începe construcția PRIMULUI spital regional din România

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Victor Costache a anunțat, miercuri, că proiectele pentru spitalele Regioanle de la Iași, Cluj și Craiova au deja avizele de construcție și mediu și că până la începutul lunii februarie 2020 vor avea contracte de finanțare semnate. Ministrul Sănătății a mai spus că licitația va avea două faze, conform Mediafax.

Citește și: Sorina Matei acuză PRESIUNI fără precedent de pe filiera Iohannis - Hellvig: Este impusă o adevărată BLOCADĂ

"Datele sunt clare. Vestea bună este că toate cele trei proiecte au aviz de construcție și de mediu. Nu există litigii. Ieri s-a finalizat încărcarea pentru proiectul de la Cluj. În octombrie a fost încărcat proiectul pentru Spitatul Regional de la Iași, care este și cel mai avansat, iar la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie vom finalizarea încărcarea pentru Craiova.Practic 15 decembrie se va semna primul contract de finanțare al spitalului de la Iași, urmând că la sfârșitul lui decembrie, cel târziu începutul lui ianuarie să se semneze Cluj și cel târziu la începutul lui februarie pentru Spitalul Regional din Craiova", a precizat ministrul Sănătății Victor Costache, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

Întrebat de premierul Orban ce sistem de licitație va alege pentru spitalele regionale, Costache a răspuns: "Recomandarea de la Comisia Europeană a fost de dezvoltare în două faze. Prima fază de proiectare și o a doua fază de execuție. Ca și termene previzionăm semnarea contractelor pentru proiectare iunie Iași, iulie Cluj și septembrie Craiova, după care se va intra într-o fază de un an conform termenelor legale de proiectare, iar apoi faza a doua de execuție".

"Mi-ar plăcea să vă coordonați cu ministrul Fondurilor Europene, pentru a nu pierde finanțarea pe care ne-o pune la dispoziție Uniunea Europeană", a încheiat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.