Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru sirian de externe la ONU: Statele Unite și Turcia trebuie să se retragă imediat din Siria

Al Manar
Walid al-Muallem

Ministrul sirian de Externe, Walid al-Muallem, a declarat sâmbătă, în cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, că Statele Unite și Turcia desfășoară în mod ilegal trupe pe teritoriul țării sale și a cerut retragerea imediată a acestora, potrivit Al Jazeera preluat de mediafax.

El a adăugat că autoritățile de la Damasc își rezervă dreptul de a lua măsuri în cazul în care trupele acestor state rămân pe teritoriul Siriei.

„Statele Unite și Turcia își mențin prezența militară ilegală în nordul Siriei. Toate forțele străine care desfășoară operațiuni pe teritoriul nostru fără autorizație sunt forțe de ocupație și trebuie să se retragă imediat”, a spus ministrul.

„Zeci de mii de teroriști străini au fost aduși în Siria din peste o sută de țări, cu sprijinul unor state pe care le cunoaștem cu toții”, a adăugat acesta.

Ministrul sirian a mai spus că aceste state folosesc „terorismul” ca „mijloc pentru a-și impune planurile perfide asupra popoarelor și guvernelor care le resping ordinele”.

Războiul civil din Siria durează de peste opt ani și, deși cea mai mare parte a țării se află în momentul de față sub controlul forțelor guvernamentale, rebelii încă dețin controlul asupra regiunii Idlib, din nord-vestul țării. De asemenea, nord-estul Siriei, bogat în petrol, se află sub controlul grupărilor kurde, sprijinite de către Statele Unite.

Peste 370.000 de oameni au murit și câteva milioane de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din cauza războiului din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.