Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean al Apărării îl compară pe Putin cu o 'maimuță cu o grenadă în mână': 'Trebuie să estimezi toate posibilele riscuri!'

oleksei reznikov

Ministrul ucrainean al apărării a declarat, joi, că nu crede că Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina, întrucât nu ar fi nici pragmatic, nici practic să facă acest lucru, însă a adăugat că, în cazul Rusiei, trebuie luate în calcul toate riscurile.

  • CONTEXT: Îngrijorările în legătură cu escaladarea nucleară în timpul războiului Rusiei din Ucraina s-au accentuat, după două discursuri ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, în care acesta a indicat că, dacă va fi necesar, va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia.

"Nu cred că le vor folosi. Însă, când ai ca vecin o maimuţă cu o grenadă, trebuie să estimezi toate posibilele riscuri. Cred, însă, că acesta nu ar fi un demers pragmatic şi nici practic din partea lor", a declarat Oleksi Reznikov pentru agenţia de presă Reuters, relatează RADOR.

Într-un interviu acordat la Kiev, Reznikov şi-a exprimat speranţa că India şi China - ţări cu care Moscova îşi doreşte să facă afaceri - i-au indicat clar lui Putin că folosirea armelor nucleare ar fi o "linie roşie".

„Care este starea tehnică a armamentului lor nuclear? Ştiţi? Nu. Eu ştiu? Nu. Nici ei nu ştiu. Pentru că ultimul test pe care l-au efectuat a fost in 1990 în Kazahstan, în urmă cu peste 30 de ani”, a conchis oficialul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.