Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru ucrainean, la un pas să fie ucis pe linia frontului (video)

rferl.org
razboi conflict ucraina

Obuze de mortier au explodat în apropierea ministrului de interne ucrainean Denis Monastîrski în timpul deplasării sale pe linia de front din estul ţării, au constatat sâmbătă jurnalişti ai AFP. Nu s-au semnalat răniţi.

Obuzele au explodat în timp ce Denis Monastîrski ieşea din tranşeele care îi despart pe militarii ucraineni de separatiştii proruşi, după ce le acordase interviuri jurnaliştilor presei internaţionale. Jurnaliştii şi politicienii au părăsit zona la scurt timp după aceea.

Incidentul s-a produs lângă satul Novoluganske, pe linia de front cu separatiştii susţinuţi de Rusia, unde ministrul de interne şi deputaţi ucraineni s-au deplasat în contextul tensiunilor fără precedent cu Moscova.

Ultimele evoluții:

  • Ministerul de Externe de la Berlin le-a cerut sâmbătă cetăţenilor germani să părăsească imediat Ucraina. 'O confruntare militară este posibilă în orice moment', a avertizat diplomaţia germană.
  • Șefii separatiștilor pro-ruși din republicile autoproclamate Doneţk și Lugansk din estul Ucrainei a anunţat sâmbătă mobilizarea generală a rezerviștilor
  • Peste 40% din forţele ruse relocate la frontierele Ucrainei sunt în prezent în poziţie de atac, a declarat vineri un responsabil al Pentagonului. "Între 40% şi 50% sunt în poziţie de atac. S-au desfăşurat în punctele de adunare tactică în ultimele 48 de ore", le-a spus el unor jurnalişti.
  • Rusia neagă orice plan de invazie a Ucrainei, dar cere garanţii pentru securitatea sa precum retragerea NATO din Europa de Est, tot atâtea cereri respinse de Occident. Kremlinul mai acuză armata ucraineană de provocări.
  • Kievul a acuzat vineri Rusia de organizarea unor provocări în estul Ucrainei pentru a încerca să provoace armata ucraineană să răspundă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.