Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru ungar despre AUR - Cine este duşmanul maghiarilor, este duşmanul Ungariei

hirado.hu
Janos Lazar

Cine este duşmanul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) este duşmanul Fidesz, iar cine este duşmanul maghiarilor, oriunde în Bazinul Carpatic, este duşmanul Ungariei - a declarat, la Cluj-Napoca, János Lázár, ministrul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria, portalului de ştiri din Transilvania Maszol.ro preluat de Rador Radio România.

În interviul video, al cărui rezumat a fost publicat, joi, pe portalul de ştiri, ministrul a reacţionat la speculaţiile apărute în presa română, potrivit cărora ar putea exista un fel de colaborare între Fidesz şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în cadrul taberei conservatoare europene.

János Lázár a declarat că, în spaţiul politic conservator european, premierul Viktor Orbán nu poate fi ocolit. "El este cel mai longeviv politician care reuşeşte să câştige încrederea alegătorilor, care are cea mai mare experienţă, pregătire şi autoritate în această tabără. Este de neclintit şi de neocolit în ceea ce priveşte respingerea migraţiei, susţinerea familiilor sau a autodeterminării şi suveranităţii naţionale ca valori" - a subliniat ministrul.

Este o "eroare vicleană" faptul că Viktor Orbán ar putea fi ocolit şi triblat în sfera conservatoare din Europa, a afirmat János Lázár, şi a calificat drept o greşeală gravă şi pur şi simplu imposibilă.

"Astăzi, nu numai în Europa, ci şi pe scena internaţională - din Israel până în America - forţele conservatoare nu numai că îl respectă pe premierul ungar, dar îl consideră un aliat", a declarat ministrul.

János Lázár a subliniat că politica Guvernului ungar este clară: oricine este duşmanul maghiarilor este duşmanul Ungariei.

"De fapt, voi spune mai mult decât atât: oricine este duşmanul UDMR este duşman al Fidesz", a precizat acesta.

Din acest punct de vedere, politicianul de la Budapesta consideră că ceea ce a declarat deja Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, este principiul călăuzitor, adică AUR reprezintă o ameninţare pentru maghiari.

"Maghiarii trebuie să-şi unească forţele pentru a încerca să împiedice, cu mijloacele de care dispun, înaintarea unui partid antimaghiar, de exemplu, ajutând la consolidarea UDMR", a adăugat politicianul Fidesz.

Potrivit lui János Lázár, tocmai din acest motiv nu este indiferent cine intră în Parlamentul European prin câştigarea mandatelor disponibile pentru România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.