Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul adjunct al Turismului din Bulgaria a participat la Forumul Internaţional 'Rutele Culturale ale Consiliului Europei' din Grecia

coe.int
bulgaria

Ministrul adjunct al Turismului bulgar, prof. Mariela Modeva, a participat vineri la cel de-al 11-lea Forum Consultativ Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, desfăşurat la Chania, în Creta.

Forumul din acest an se concentrează pe "Salvgardarea valorilor, patrimoniului şi dialogului europene". La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Turismului din Republica Bulgaria, Consiliului Europei, Institutului European pentru Rute Culturale, Ministerul Culturii şi Sportului din Grecia, Ministerul Turismului din Grecia, Organizaţia Naţională a Turismului Elen şi alţii, potrivit Agerpres.

Prof. Mariela Modeva a prezentat în cadrul forumului harta cultural-istorică a Bulgariei, moştenirea arhitecturală bulgară, Ruta Împăraţilor romani şi Ruta dunăreană a Vinului, ruta cultural-istorică "Chiril şi Metodiu", Ruta Femeilor Scriitoare, precum şi rutele europene ale patrimoniului industrial ca parte a hărţii cultural-istorice a Europei. Ea a subliniat că Bulgaria are o istorie bogată şi se află pe locul al treilea ca număr de situri culturale şi istorice din Europa.

"Munca noastră comună şi schimbul de experienţă în conservarea siturilor noastre culturale şi promovarea acestui sector joacă un rol extrem de important în dezvoltarea turismului cultural şi istoric în Europa", a spus ministrul adjunct al Turismului.

Congresul a avut loc în cadrul unei conferinţe de trei zile, în cadrul căreia participanţii au avut o serie de întâlniri informale pentru a discuta politicile de stat în domeniul turismului şi culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.