Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Adrian Țuțuianu, întâlnire cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Stella Ronner-Grubacic

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit miercuri, la sediul MApN, cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Stella Ronner-Grubacic. 

Potrivit unui comunicat al MApN, citat de agerpres.ro, discuţiile au reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului strategic pe teme de interes reciproc şi au vizat, cu precădere, aspecte referitoare la relaţiile de colaborare în cadrul NATO şi UE, dar şi aspecte ale relaţiei bilaterale, cu accent pe dezvoltarea colaborării în domeniul tehnico-militar. 

Ministrul Apărării a evidenţiat interesul părţii române pentru dezvoltarea relaţiei cu partenerul olandez şi a menţionat intenţia de a consolida cooperarea bilaterală prin activităţi practice de pregătire a personalului, dar şi prin derularea unor programe de formare educaţională. 

Ambele părţi şi-au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa şi consolidării cooperării în scopul combaterii terorismului, precizează sursa citată. 

De asemenea, au fost abordate subiecte privind programul de achiziţii avut în vedere la nivelul MApN pentru modernizarea Forţelor Armate Române, în contextul alocării a două procente din PIB pentru Apărare, se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.