Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe al Cehiei își exprimă sprijinul total pentru noul Guvern de la Chișinău și o invit pe Maia Sandu la Praga

traveltailor.ro/
praga

Ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Jakub Kulhánek a declarat după întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, că a venit la Chișinău pentru a exprima în primul rând sprijinul totala al Cehiei pentru noul Guvern moldovean, conform deschide.md

„R. Moldova este un partener al Cehiei, și noi apreciem foarte mult că această relație este prietenoasă și nu sunt probleme serioase între noi. Dar în primul rând am venit aici pentru a exprima sprijinul Cehiei față de noul Guvern al R. Moldova, și față de agenda ambițioasă de reformă. Noi vedem noul Guvern ca pe o oportunitate istorică de a onora angajamentele asumate pentru viitorul comun european”, a declarat Jakub Kulhanek.

Republica Ceha va continua să acorde tot sprijinul pentru implementarea procesului de reforme, subliniind că cel mai important e să fie implementate prevederile în Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb. „Astăzi am discutat Parteneriatul Estic și Summitul acestuia care va avea loc în decembrie. Consider că ancorarea R. Moldova într-o bună guvernanță, un stat prosper, acest lucru va fi un beneficiu nu doar pentru cetățenii acestei țări, dar va da și un nou imbold Parteneriatului Estic”, a menționat Kulhanek. Acesta a mai declarat că R. Moldova se află printre cele șase state prioritare pentru asistență din partea Cehiei.

„Sunt bucuros să lansez o invitație pentru președintele Maia Sandu de a vizita în timpul apropiat Republica Cehă. Asemenea vizite vor contribui cu siguranță la consolidarea relațiilor bilaterale dintre Cehia și Republica Moldova”, a subliniat Kulhanek.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.