Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul său marocan: Cetăţenii marocani din Ucraina apreciază ajutorul oferit de români

Facebook
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul din Regatul Maroc, Nasser Bourita, în care a fost evidenţiat modul în care cetăţeni marocani din Ucraina au fost trataţi şi ajutaţi la frontieră de autorităţile române.

"Şeful diplomaţiei marocane a exprimat aprecierea deosebită faţă de modul operativ şi eficient în care autorităţile române au gestionat şi gestionează ansamblul problemelor generate de fluxul de persoane de la frontiera României, în contextul crizei din Ucraina. Ministrul Bourita a transmis mulţumiri în special pentru sprijinul acordat de România în facilitarea evacuării în siguranţă a cetăţenilor marocani din Ucraina, aceştia apreciind în mod deosebit modul în care au fost trataţi şi ajutaţi de către autorităţile române. De la începutul crizei şi până în prezent, peste 1.700 de cetăţeni marocani au beneficiat de sprijinul autorităţilor române, la frontiera româno-ucraineană", se arată într-un comunicat al MAE transmis, miercuri, AGERPRES.

Cei doi oficiali au convenit continuarea coordonării operative între autorităţile române şi cele marocane pentru tranzitul în siguranţă al cetăţenilor marocani pe teritoriul României şi ajungerea lor cât mai rapidă acasă"".

Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat evaluarea părţii române cu privire la evoluţiile îngrijorătoare de securitate din regiune, asigurând că România va continua să manifeste solidaritate cu toţi partenerii săi, inclusiv prin oferirea de protecţie şi asistenţă consulară cetăţenilor străini. Aurescu a prezentat, de asemenea, măsurile luate de România pentru buna gestionare a afluxului de persoane de la graniţe, precum şi dinamica înregistrată în ultimele zile.

Referindu-se la relaţiile tradiţionale excelente dintre cele două ţări, în contextul aniversării, în 2022, a 60 de ani de relaţii diplomatice, cei doi miniştri au reiterat dorinţa de a aprofunda dialogul politic, la toate nivelurile, şi pentru a dezvolta cooperarea pe toate planurile.

Cei doi oficiali au stabilit realizarea unei vizite bilaterale, la Bucureşti sau Rabat, de îndată ce contextul internaţional o va permite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.