Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: 'Ororile din Ucraina sunt o lecţie amară despre cât de fragile sunt democraţiile'

b1.ro
Bogdan Aurescu

Ororile din timpul războiului din Ucraina sunt "o lecţie amară despre cât de fragile sunt democraţiile", a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la deschiderea Forumului Tinerilor din cadrul Comunităţii Democraţiilor.

"Generaţia dumneavoastră a crescut fără să cunoască războiul. Valorile democraţiei, spiritul libertăţii, al drepturilor omului, care sunt bazele ordinii internaţionale, au creat fundamentul pentru pace şi o lume mai bună în care să trăiască generaţiile viitoare. Cu toate acestea, ororile pe care le-am văzut în Ucraina de la finalul lunii februarie - care sunt un atac nu doar asupra securităţii, ci şi asupra valorilor şi principiilor fundamentale ale democraţiei - sunt o lecţie amară despre cât de fragile sunt democraţiile", a spus şeful diplomaţiei române, într-un mesaj pre-înregistrat.

El a adăugat că "aceasta este şi o lecţie despre rezilienţa şi forţa crezului democratic, chiar în democraţiile tinere şi în gândirea şi sufletele oamenilor", potrivit Agerpres.

"Curajul poporului ucrainean, inclusiv tineri ca dumneavoastră, în acţiunea de a-şi apăra libertatea şi democraţia este o inspiraţie. Astfel, avem obligaţia morală nu doar să îi sprijinim şi să le acordăm ajutor, ci şi să susţinem şi să apărăm principiile democratice în lumea întreagă", a completat ministrul român.

Forumul are tema "Reversing the Democracy Disconnect" şi se desfăşoară în contextul exercitării preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019 - 2022).

Aceasta a fost a treia ediţie a evenimentului organizată în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Comunităţii Democraţiilor, după cele din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.