Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii din Moldova la un pas de demisie

Guvernul Republicii Moldova
guvern Moldova

Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, și-ar fi scris cererea de demisie. Anunțul despre plecarea sa ar putea fi făcut pe parcursul zile de astăzi, informează Telegraph.md, conform unor informații parvenite din interiorul MAIA.

”În ultimele zile, în plină criză în domeniul agricol, ministru s-a aflat în vacanță, iar începând cu ziua de ieri a revenit la biroul său, însă nu pentru a-și continua activitatea, dar pentru a se pregăti de demisie”, susține sursa.

Demisia ministrului a fost solicitată de către mai mulți agricultori, inclusiv prin intermediul AO Forța Fermierilor în fruntea căreia este Alexandr Slusari.

Totuși, eventuala demisie a fost accelerată de evenimentele din ultimele zile, după ce s-a aflat că Viorel Gherciu și-a dat acordul pentru lichidarea Universității Agrare de Stat din Moldova, unica instituție de învățământ superior în domeniul agrar.

Acordul privind lichidarea primei Universități agrare din țara noastră a fost dat fără consultarea rectoratului, profesorilor, studenților și absolvenților UASM, precum și fără dezbateri publice.

Despre acordul semnat de către Viorel Gherciu s-a aflat tocmai ieri, în timpul unei ședințe despre lichidarea UASM.

Contactată pentru un comentariu, Vladimirov Nadejda, asistenta ministrului Agriculturii, nu a răspuns la apelurile telefonice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.