Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul american al apărării: Rusia a ațâțat războiul civil din Siria

sua rusia

Ministrul american al apărării, Ashton Carter, a afirmat joi, între-un interviu la BBC, că SUA sunt gata să colaboreze cu Rusia pentru a pune capăt conflictului sirian doar dacă are loc în prealabil ''o încetare adevărată a ostilităţilor'' în Siria, relatează AFP.

''Dacă se ajunge la un acord, el va fi rezultatul mai multor etape, îndeosebi cea privind o încetare a ostilităţilor, care ar putea în cele din urmă să ducă la o mai mare colaborare între SUA şi armata rusă'', a explicat oficialul american.

Citește și: Un nou ATAC ARMAT în SUA: MĂCEL într-un liceu din Texas / VIDEO

Ministerul rus de Externe a anunţat miercuri seara că Serghei Lavrov şi omologul său american, John Kerry, ar urma să aibă convorbiri la Geneva joi şi vineri, dar Departamentul de Stat nu a dorit să confirme.

Lavrov şi Kerry au pus la punct miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, ''detaliile acordului privind o cooperare ruso-americană în lupta împotriva grupărilor teroriste în Siria, extinderea ajutorului umanitar şi lansarea procesului politic'', potrivit MAE rus.

Carter a reamintit că atunci când Rusia a anunţat că se angajează în Siria, ea a spus că vrea s-o facă ''pentru a lupta împotriva terorismului şi pentru a încerca să pună capăt războiului civil printr-o tranziţie politică''.

''Aceasta nu este ceea ce ea a făcut până în prezent. Ea a aţâţat războiul civil şi violenţa şi nu ne-a ajutat să ne apropiem de o soluţie politică care să includă demisia lui Bashar Al-Assad şi un nou guvern din care să facă parte opoziţia moderată'', a spus ministrul american, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.