Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării al Rusiei: Care este cea mai mare amenințare internă în Rusia

unimedia
Serghei Soigu

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, este de părere că acțiuni de scindare a societății reprezintă cea mai cumplită amenințare internă, relatează agenția RIA Novosti.

”Amenințările externe sunt clare. Când suntem amenințați, știm cine amenință, cu ce ne amenință, știm cum sunt înarmați, știm cum să le facem față, știm cum să luptăm împotriva lor”, a explicat Șoigu.

Potrivit spuselor sale, cel mai mare pericol pentru orice țară îl reprezintă destrămarea societății. ”În ultimul timp sau, mai precis, în ultimele decenii devine sau a devenit deja cel mai mare pericol pentru orice țară. Este pericolul intern. Și toate acestea pentru că, treptat, societatea din interiorul țării se destramă”, a precizat el.

Anterior, Șoigu a declarat că, la Riga, Tallin și Varșovia, au fost create centre de propagandă, unde sunt instruiți inclusiv ruși să desfășoare activități informaționale subversive în patria lor. El a explicat că acolo sunt urmărite informațiile pe internet, sunt identificați cei ”care nu scriu niciodată de bine” și care sunt invitați să lucreze pe bani.

Ce spun experții

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, vorbind despre amenințarea decăderii interne a societății, a avut în vedere încercări ale diferitelor forțe de a-i împărți pe ruși și de a-i priva de mândrie pentru patria lor, cred experții intervievați de Gazeta.Ru.

„Se pare că ministrul a avut în vedere opoziția marginală, care introduce o scindare în societate și pune diferite categorii de cetățeni una împotriva celeilalte pentru propriile lor obiective meschine. În același timp, pentru a-și atinge scopurile, liderii opoziției marginale nu disprețuiesc nici calomnia (de exemplu, cerând, anticipat, recunoașterea alegerilor din Rusia ca nedemocratice și nelegitime), nici chiar legături cu structuri străine apropiate serviciilor de informații occidentale”, a declarat doctorul, profesor la Universitatea de Stat din Moscova, membru al Consiliului Științific de pe lângă Consiliul de Securitate al Federației Ruse, Andrei Manoilo.

La rândul său, profesorul Universității Financiare de pe lângă guvernul Rusiei, Oleg Matveicev, a subliniat: „Ideea principală este aceasta – tot ceea ce ține de capacitatea de apărare a Federației Ruse nu ridică nicio întrebare nici la nivel de președinte, nici la nivel de guvern. Ministrul a dezvoltat această teză în detaliu în discursul său: a ilustrat cât de mult și ce se face, a vorbit despre ritmul înarmării, care sunt ultimele dezvoltări, acum, ce se pune în funcțiune, ce se finalizează. Dar teza sa principală a fost că amenințarea cea mai periculoasă nu vine de la un inamic extern, care, desigur, este puternic și periculos, dar nu poate face nimic, ci din decăderea internă a societății”.

Potrivit acestuia, opoziția, protestele și o serie de alte fenomene care „lucrează pentru inamicul extern” reprezintă o amenințare reală.

„Aceasta este teza care trebuie exprimată acum, pentru că a reapărut o situație, care s-a întâmplat deja de mai multe ori în istorie. Rusia poate fi învinsă doar de rușii înșiși – din interiorul lor. Prin urmare, activitatea tuturor forțelor occidentale vizează coruperea societății noastre din interior. Pentru a nu exista patriotism, pentru a nu exista acei piloni de care râd dușmanii noștri. Dar aceștia sunt valorile morale care l-u ajutat pe poporul să supraviețuiască de milenii ”, a remarcat expertul.

Oleg Matveicev spune că falsificarea istoriei, dezbinarea copiilor și a părinților, lipsa mândriei pentru actele eroice ale predecedorilor, ura față de propria lor țară și dorința de a o părăsi sunt tocmai semne ale decăderii societății.

„Acesta este principalul pericol. Șoigu nu este responsabil pentru ea, dar el este un simbol al capacității de apărare a țării noastre și este îngrijorat de viitorul acesteia. Este întotdeauna neplăcut atunci când îți faci partea din munca, iar celălalt nu-și face cea a lui”, a conchis profesorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.