Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării al Rusiei: Dintre armatele lumii, armata rusă are cel mai ridicat procent de arme și tehnică militară moderne

unimedia
Serghei Soigu

Dintre armatele lumii, forțele militare ale Rusiei dețin cel mai ridicat procent de arme și tehnică militară moderne – aproape 71%, a declarat ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, citat de agenția TASS.

”Astăzi – unii cu obidă, alții aprobativ – înțeleg și constată că armata rusă deține arme și tehnică moderne într-o proporție de 70%, iar mai precis, aproape 71%. Este cel mai ridicat procent dintre toate armatele lumii”, a spus Șoigu la o întâlnire cu colectivul companiei ”Rostvertol”.

”Dacă vorbim despre forțele nucleare strategice”, a menționat ministrul, ”nivelul de modernitate este mai mare de 80%. 83% reprezintă forțele nucleare strategice, care formează baza sistemului de descurajare nucleară, scutul nostru nuclear”.

Potrivit lui Șoigu, în cazul de față trebuie să vorbim cu recunoștință despre oamenii de știință, despre proiectanții ruși, ”care, de-a lungul timpului, au reușit să păstreze și potențialul științific și multe altele pentru a face acest salt despre care a vorbit președintele nostru în mesajul său adresat Adunării Federale în 2018”.

Ministrul a arătat că, în ultimii opt-nouă ani, s-a reușit schimbarea radicală a situației din cadrul forțelor armate, atitudinea față de armată. ”Dar cel mai important este, desigur, armamentul, echipamentul, instruirea și formarea Forțelor Armate ale Rusiei ca una dintre cele mai moderne armate din lume. Iar astăzi, nimeni nu mai are îndoieli în acest sens. Dacă în urmă cu nouă ani ni se spunea: iată, au adus la paradă militară alte cutii de conserve, nu e nimic în ele și nu vor reprezenta nimic, astăzi nimeni nu mai vorbește așa”, a subliniat Șoigu.

Unități de învățământ preuniversitar ale Ministerului Apărării

Numărul unităților de învățământ preuniversitar ale Ministerului Apărării al Federației Ruse a crescut de trei ori, începând din 2012, a anunțat Șoigu.

”Pentru ca noi să dispunem de o bază serioasă de recrutare în unitățile de învățământ militar, trebuie să acordăm o atenție serioasă învățământului preuniversitar. De aceea am triplat numărul unităților de învățământ”, a spus Șoigu. ”Le-am construit într-un ritm de două pe an”.

Șeful Ministerului Apărării a arătat că, începând din 2012, au fost deschise două școli-internat pentru elevele instituției pe care o conduce. ”Am făcut totul pentru ca acolo să învețe fiicele de ofițeri din garnizoanele îndepărtate, ale tovarășilor noștri căzuți. Ne-am dorit foarte mult ca și copiii ofițerilor noștri să beneficieze de aceleași oportunități de care se bucură toți ceilalți”, a explicat el. Fiicele ofițerilor noștri vor primi acolo una dintre cele mai bune educații – două limbi străine, patru tipuri de sport, studierea obligatorie a instrumentelor muzicale”.

Șoigu a amintit, de asemenea, că instituția a construit la Sevastopol o nouă Școală Nahimov (pentru cadeți de marină – n.r.), pentru 800 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.