Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul apărării american în exerciţiu, Jim Mattis, considerat 'Înger și demon' de oficialii chinezi

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Ministerul Apărării din China l-a criticat joi pe ministrul apărării american în exerciţiu, Jim Mattis, pentru ''acuzaţiile sale false'' împotriva Chinei, dar a avut şi cuvinte de laudă pentru eforturile lui de a promova legăturile militare chino-americane, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în această săptămână că-l va înlocui pe Mattis cu două luni mai devreme decât era de aşteptat, după ce acesta a demisionat săptămâna trecută ca urmare a diferendelor de ordin politic pe care le-a avut cu Trump.

În scrisoarea sa de demisie, Mattis şi-a exprimat convingerea că Statele Unite ''trebuie să fie hotărâte şi fără echivoc în abordarea faţă de acele ţări ale căror interese strategice intră tot mai mult în tensiune'' cu interesele SUA. El a identificat Rusia şi China drept ţări care ''doresc să configureze o lume în concordanţă cu modelul lor autoritar''.

Într-o intervenţie cu prilejul unui briefing de presă lunar, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de comentariile lui Mattis. ''Ne opunem acuzaţiilor false despre China din scrisoarea de demisie a ministrului Mattis. În acelaşi timp, în perioada în care ministrul Mattis s-a aflat la conducere, el a depus eforturi pozitive în sensul de a face din relaţia militară dintre China şi Rusia un stabilizator al relaţiilor bilaterale'', a declarat Wu.

Mattis va fi înlocuit, începând cu 1 ianuarie 2019, de adjunctul său, Patrick Shanahan. Wu şi-a exprimat speranţa că, sub conducerea lui Shanahan, relaţiile militare dintre cele două ţări vor continua să se dezvolte într-un mod sănătos şi stabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.