Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării anunță o investiție în PREMIERĂ în România, care va funcționa sub coordonarea NATO

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, împreună cu Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, au anunţat, vineri, înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru Protecţia Mediului la Bucureşti, care ulterior va fi afiliat structurilor NATO. Valoarea investiţiei se ridică la 1,5 milioane de euro.

„Înfiinţăm Centrul de Excelenţă pentru Protecţia Mediului, un Centru de Excelenţă pe care îl vom gândi, deocamdată, la nivel naţional, urmând ca pe principiul pe care putem face o notă de afiliere la structurile NATO să putem să avem un Centru de Excelenţă NATO pe Protecţia Mediului, pe teritoriul României. Acest lucru nu face decât să poziţioneze România şi mai bine pe harta centrelor de excelenţă ale NATO. La momentul de faţă, România găzduieşte un astfel de Centru de Excelenţă la Oradea. Ne propunem ca în perioada următoare să derulăm o serie de activităţi menite să ducă la regândirea strategiei pentru protecţia mediului şi din perspectiva Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat, vineri, ministrul Apărării Naţionale, conform Mediafax.

Citește și: ALERTĂ ALIMENTARĂ - Un mare lanț de magazine din România cheamă clienții înapoi la case

Potrivit ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, noul centru va fi finanțat din bugetul Administrației Fondului de Mediu.

„În an Centenar, împreună cu colegii de la Ministerul Apărării Naţionale, dorim implementarea şi crearea acestui Centru Naţional de Excelenţă pe Protecţia Mediului. Ne uităm foarte bine la modul în care românii trăiesc şi dorim ca prin implementarea tuturor normelor naţionale, europene şi internaţionale pentru protecţia mediului, să putem să trăim într-un mediu curat, sănătos. (…) Ministerul Mediului, prin eforturile pe care le face, are grijă de conservarea biodiversităţii", a declarat Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului a mai precizat, vineri, că valoarea Centrului de Excelență pentru Protecția Mediului, care va fi inagurat în noiembrie 2018 la București, va fi de aproximativ 1,5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.