Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării de la Kiev: 'Așteptările de la contraofensiva Ucrainei sunt supraestimate'

ik.imagekit.io
razboi ucraina

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat pentru The Washington Post că așteptările de la contraofensiva Ucrainei sunt "supraestimate în lume", scrie Korespondent, potrivit rador.ro.

El a explicat că așteptările externe sunt legate de "ceva uriaș" și că acest lucru ar putea duce la o "dezamăgire emoțională".

Potrivit ministrului, partenerii occidentali au nevoie de un nou exemplu de succes, pentru că trebuie să-l arate propriilor popoare. "Dar nu putem spune care va fi amploarea acestui succes. 10 km, 30 km, 100 km, 200 km? Într-un scenariu ideal, ofensiva ar trebui să rupă liniile din spatele trupelor ruse și să le producă o reducere a capacităților ofensive" - a adăugat Reznikov.

Ministrul ucrainean al apărării a menționat că prima formație de asalt este pregătită în proporție de peste 90% pentru demararea contraofensivei. Alte unități se află în etapa de finalizare a programelor de antrenament desfăşurate în străinătate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat și pentru The Washington Post că soldații ucraineni vor fi pregătiți pentru a lansa contraofensiva atunci când ţara va primi toate armele convenite cu aliații.

"Dându-și seama de obstacolele uriașe, oficialii ucraineni continuă să ceară arme suplimentare de la susținătorii lor din Occident" - notează The Washington Post, adăugând că, potrivit președintelui Zelenski, momentul lansării contraofensivei poate depinde și de condițiile meteorologice, deoarece solul de-a lungul liniei frontului este mult prea umed.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.