Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul apărării din Franţa a fost primit de Zelenski la Kiev

RNZ
Sebastien Lecornu

Ministrul apărării din Franţa, Sebastien Lecornu, a fost primit miercuri, la Kiev, de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, întâlnirea având ca scop ''să evidenţieze sprijinul militar al Franţei pentru Ucraina'', potrivit oficialului francez, transmite EFE.

Într-un mesaj publicat pe reţelele sociale, Lecornu a subliniat că vizita demonstrează ''sprijinul fiabil şi durabil'' al Parisului pentru Kiev, potrivit Agerpres.

În octombrie, executivul ucrainean şi-a făcut publică nemulţumirea faţă de Franţa pe motiv că această ţară europeană nu îi trimite mai mult armament pentru a se apăra de atacurile ruse, aminteşte EFE.

După ce a fost primit de Zelenski, Lecornu a susţinut o conferinţă de presă comună la Kiev cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov.

''Preşedinţii Zelenski şi (francez, Emmanuel) Macron ne-au cerut propuneri pentru luna ianuarie pentru a redefini'' agenda comună cu privire la sprijinul militar francez pentru Ucraina, a menţionat Lecornu.

La rândul său, Reznikov a făcut referire la priorităţile guvernului său în domeniul apărării, evidenţiind ''apărarea antiaeriană'', ''sisteme de artilerie cum este Caesar'', de fabricaţie franceză, şi ''lupta împotriva dronelor iraniene''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.