Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării din Norvegia a demisionat în mijlocul tensiunilor internaționale: S-a aflat că a avut o relație cu o elevă de liceu

Odd Roger Enoksen

Guvernul norvegian a anunţat, sâmbătă, că ministrul Apărării, Odd Roger Enoksen, a demisionat din cauza unei relaţii pe care a avut-o în urmă cu mulţi ani cu o femeie mult mai tânără, în vârstă de 18 ani la vremea respectivă, relatează AFP și news.ro.

”Este o decizie necesară, după ce au apărut dezvăluirile referitoare la această chestiune”, a declarat premierul norvegian, Jonas Gahr Store, în cadrul unei conferinţe de presă în care a confirmat că a acceptat demisia lui Enoksen.

”Am făcut mai multe alegeri şi judecăţi greşite şi îmi voi cere scuze fără rezerve pentru faptul că acţiunile mele au făcut viaţa mai dificilă altora”, a declarat Odd Roger Enoksen pentru agenţia de presă NTB, sâmbătă.

Enoksen a început relaţia amoroasă în 2005, când partenera sa era încă elevă de liceu, în vârstă de 18 ani, potrivit cotidianului VG.

Clasa ei a mers într-o excursie la Parlamentul Norvegiei, din capitala Oslo, iar acolo l-a întâlnit pe politicianul Partidului de Centru, care avea 50 de ani la acea vreme.

După excursie, tânăra şi Enoksen au început ceea ce avea să devină o relaţie foarte apropiată şi sexuală, a scris VG.

Femeia, acum trecută de 30 de ani, a detaliat relaţia lor pentru cotidian, spunând că s-a simţit impresionată de Enoksen datorită interesului ei pentru politică şi că acesta ”şi-a folosit puterea şi poziţia pentru a obţine ceea ce îşi dorea”.

Potrivit femeii, s-au întâlnit de cel puţin 12 ori în biroul politicianului, între sfârşitul anului 2006 şi 2007, în timp ce acesta era ministrul Energiei, unele dintre întâlniri implicând ”acte sexuale”.

Enoksen a confirmat pentru VG că ea l-a vizitat în biroul lui şi a spus că s-ar fi putut vorbi despre o natură lascivă. El a negat, totuşi, să fi existat vreun aspect fizic al relaţiei.

Fostul ministrul al Apărăii a susţinut în schimb că nu au devenit intimi decât după ce a părăsit guvernul în 2007 şi a subliniat că relaţia nu a fost una ”în care eu eram într-o poziţie de putere asupra ei”.

Premierul Store a declarat reporterilor că Enoksen nu l-a informat despre această situaţie înainte de a fi numit ministru al Apărării în urma alegerilor generale de anul trecut, adăugând că informaţiile ar fi condus la o ”concluzie diferită”.

Store a mai precizat că doreşte să găsească un nou ministru al Apărării cât mai curând posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.