Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării din Rusia ordonă dublarea producţiei de rachete de înaltă precizie

highnorthnews.com
 rachete rusesti

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat marţi Corporaţiei de Armament de Rachete Tactice să-şi dubleze producţia de rachete de înaltă precizie, ceea ce coincide cu analizele occidentale potrivit cărora Rusia se confruntă cu o penurie de muniţie şi rachete în contextul ratei ridicate de utilizare a acestora în conflictul din Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Generalul a subliniat că uzina de armament KTRV, din regiunea Moscovei, îndeplineşte în mod adecvat comenzile de stat în domeniul apărării, dar că, chiar luând în considerare creşterea producţiei de arme de înaltă precizie din acest an, "producţia sa trebuie acum dublată".

Oficialul rus a verificat stadiul derulării contractelor de stat în domeniul apărării la corporaţie, unde conducerea i-a prezentat procesul tehnologic şi liniile de producţie pe care sunt asamblate rachetele de înaltă precizie, precum şi cele mai recente arme care au intrat în producţia de serie.

Şoigu a declarat că KTRV se ocupă în prezent de producţia în serie a unora dintre cele mai noi arme, care în prezent "nu sunt deţinute de inamicul de azi şi nici de forţele armate ale altor ţări".

Rachetele tactice "sunt o sarcină foarte serioasă", a subliniat el, adăugând că, pentru fabricarea lor, compania are resursele necesare, cum ar fi specialişti de înaltă calificare şi capacităţi de producţie.

Prin urmare, a arătat ministrul, "sarcina este dificilă, dar realizabilă".

Ucraina consideră că faptul că Rusia şi-a redus ritmul atacurilor aeriene, de la două săptămâni la o lună sau mai mult, se datorează tocmai lipsei de rachete din arsenalul său.

Rusia foloseşte probabil mai multe arme şi muniţii decât poate produce

Occidentul a avertizat de asemenea, în diverse ocazii, că Rusia foloseşte probabil mai multe arme şi muniţii decât poate produce.

Serviciile de informaţii britanice au susţinut marţi, în raportul zilnic privind războiul din Ucraina, că în ultimele săptămâni "penuria de muniţie de artilerie a Rusiei probabil s-a agravat într-atât, încât există o raţionalizare extrem de dură în multe părţi ale frontului".

În opinia acestora, "acest lucru a fost aproape sigur un motiv cheie pentru care nicio formaţiune rusă nu a putut genera recent o acţiune ofensivă semnificativă din punct de vedere operaţional".

Deja la începutul acestei luni, a fost semnalat faptul că Rusia este incapabilă să producă sisteme de înaltă tehnologie pe scară largă, în principal din cauza sancţiunilor internaţionale.

Londra a făcut această observaţie în aceeaşi zi în care preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite suspendarea drepturilor acţionarilor şi asumarea conducerii externe a companiilor care nu respectă contractele de apărare ale statului în cazul în care pe teritoriul rusesc este introdusă legea marţială.

Legea marţială a fost decretată pe 19 octombrie 2022 în regiunile ucrainene anexate de Rusia în septembrie anul trecut - Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.