Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării din Spania anunță că 12 avioane cu arme au fost trimise 'într-o țară care se învecinează cu Ucraina'

bierensgroup.com
Spania steag

Ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles, a detaliat joi că țara sa a trimis deja mai bine de zece avioane cu destinația Ucraina încărcate cu arme, precum și cu materiale defensive și de ajutor umanitar, potrivit agenției EFE.

În timpul unei vizite la baza aeriană Morón, Robles a explicat că aceste zboruri ale Forțelor Aeriene aterizează într-o țară care se învecinează cu Ucraina. Apărarea spaniolă evită să ofere detalii despre locația exactă din motive de securitate. La aterizare, materialul este descărcat pentru a fi trimis rezistenței ucrainene.

În total au fost trimise o duzină de zboruri pe parcursul ultimei luni, șapte dintre ele cu material ofensiv și alte trei cu material de natură defensivă sau umanitară, potrivit datelor întocmite de Europa Press.

Ministrul a insistat că aceste transporturi vor continua să fie efectuate în funcție de nevoile Ucrainei și, de asemenea, de disponibilitatea Forțelor Armate. Ultimul zbor a dus o ambulanță blindată în Ucraina pentru evacuarea răniților din orașul Mariupol.

„Voința Spaniei, precum și a restului țărilor NATO și a Uniunii Europene este de a ajuta numărul maxim de cetățeni ai Ucrainei. Vom trimite tot ce este necesar", a asigurat Robles, făcând apel la dreptul la autodeterminare al ucrainenilor și la apărarea împotriva invaziei ruse.

„Întreaga lume înțelege că atunci când o țară este masacrată, coridoarele umanitare sunt bombardate, copiii și bătrânii sunt uciși, există dreptul la autoapărare”, a susținut ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.