Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării german: Să fie clar că Lituania nu este singură şi nu va fi niciodată singură. Nu va mai trebui să îşi sacrifice niciodată libertatea'

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Germania va investi în total 110 milioane de euro până în 2021 pentru a-şi îmbunătăţi bazele militare din Lituania, a anunţat Ursula von der Leyen, ministrul Apărării, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Germania coordonează peste 1.200 de soldaţi NATO din 10 ţări, trimişi în Lituania acum doi ani ca parte din eforturile Alianţei de a-şi consolida poziţia faţă de Rusia în Europa de Est după anexarea Crimeei de către Moscova.

„Vrem să fie clar că Lituania nu este singură şi nu va fi niciodată singură. Nu va mai trebui să îşi sacrifice niciodată libertatea şi independenţa”, a afirmat von der Leyen în timpul unei vizite la forţele germane.

„Vom sta aici cu Bundeswehr (forţele armate germane) câtă vreme este nevoie şi câtă vreme situaţia o cere”, a adăugat ea.

Von der Leyen a informat că Germania va investi 50 de milioane de euro în acest an în cazărmi şi alte facilităţi pentru forţele NATO, iar cheltuielile vor ajunge până la 110 milioane de euro până în 2021.

Ministrul Apărării din Lituania, Raimundas Karoblis, a declarat: „Este pentru prima oară când auzim atât de clar şi de la un nivel politic atât de înalt că Germania este aici pe termen lung, până când situaţia securităţii se va schimba”.

Lituania, o fostă republică sovietică, a aderat la NATO alături de Letonia şi Estonia şi alte şase ţări ex-comuniste, printre care şi România, în 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.