Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, întâlnire cu ambasadorul Finlandei la Bucureşti

Gabriel Les

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul Finlandei la Bucureşti, Paivi Pohjanheimo, prilej cu care cei doi oficiali au schimbat opinii referitoare la priorităţile Armatei României, modalităţile de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării şi evoluţiile recente ale climatului european de securitate, precizează un comunicat al MApN transmis AGERPRES.

Florin Iordache, precizări de ULTIMĂ ORĂ: 'Partidul nu poate plăti o sumă pe care nu a avut-o'


Potrivit sursei citate, ministrul Leş a prezentat obiectivele în domeniul înzestrării forţelor armate şi angajamentul României de a aloca resursele necesare modernizării capabilităţilor de apărare, fiind discutate, în acest context, posibilităţi de cooperare tehnico-militară între România şi Finlanda.

Iohannis trimite la pensie un important procuror de la DNA


O altă temă de discuţie a fost cooperarea bilaterală în cadrul UE în contextul în care România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, iar Finlanda în al doilea semestru al aceluiaşi an. În acest sens, a fost convenită necesitatea de intensificare a proceselor de coordonare între ministerele Apărării din cele două state, pe subiecte de actualitate din domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE. 

De asemenea, cei doi oficiali au evidenţiat "potenţialul de cooperare bilaterală în contracararea ameninţărilor specifice războiului hibrid şi în domeniul creşterii rezilienţei" pe baza experienţei, expertizei şi a bunelor practici aplicate de structurile guvernamentale din România şi Finlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.