Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, luat la bani mărunți în Parlament: 'Dronele ruseşti sunt un pericol în prezent?/ Nu aţi reuşit să mă liniştiţi'

Angel Tilvar

Senatorul USR Narcis Mircescu i-a transmis miercuri, în plenul Senatului, ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, că nu a reuşit să-l liniştească până în momentul de faţă în legătură cu dronele care au intrat pe teritoriul României în ultimele luni şi i-a solicitat să răspundă dacă dronele ruseşti sunt un pericol în prezent pentru graniţele ţării noastre şi cât de pregătită este Armata în această direcţie.

"Din păcate, nu aţi reuşit să mă liniştiţi până în momentul de faţă. Spunem tot timpul că suntem o ţară sigură NATO, în afara oricărui pericol, totuşi avem drone care se abat peste casele românilor şi care se abat de la traiectorie. Nu am aflat şi nu ştim dacă avem o evaluare, câte drone au intrat pe teritoriul României în ultimele nouă luni. Câte din aceste incidente au vizat drone poate ale unor traficanţi de ţigări sau droguri şi câte au fost, aşa cum aţi spus mai devreme, drone rătăcite accidental pe teritoriul României? Aţi solicitat sau vi s-a cerut vreodată acordul pentru a doborî aparate de zbor care au intrat pe teritoriul României? Dronele ruseşti sunt un pericol în prezent, sunt la graniţa României şi eram curioşi cum ne-am pregătit, ce veţi face şi care este planul pentru următoarea perioadă?", a transmis Mircescu.

Senatorul USR l-a mai întrebat pe ministrul Apărării dacă poate garanta că situaţia de faţă, în care nu s-au înregistrat victime, se va menţine şi nu vom avea "surprize mai mari" şi i-a cerut să spună ce măsuri a luat în interiorul ministerului pentru ca "situaţia jenantă" în care preşedintele Klaus Iohannis nu a fost informat în legătură cu evenimentele de la graniţă să nu se mai întâmple.

"Aţi spus că nu au fost victime şi ne bucurăm că aşa este şi sperăm că aşa să rămână, însă în momentul de faţă dronele au fost în special în zonele nelocuite, cu excepţia unei drone care a căzut între Galaţi şi Brăila. Puteţi garanta cetăţenilor români că situaţia de faţă se va menţine şi că nu vom avea surprize mai mari? Deoarece, din păcate, războiul pare că o să mai dureze. A fost o situaţie jenantă, domnule ministru, când preşedintele ţării nu a fost informat şi, mai bine de 24 de ore, a susţinut informaţii false. O situaţie jenantă în special datorită statutului României de stat membru NATO. Ce măsuri aţi luat în interiorul ministerului, ca asemenea situaţii jenante să nu se mai repete?", a conchis Mircescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.