Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor, în vizită la baza militară din Kandahar

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Mihai Fifor s-a aflat într-o vizită de două zile în Afganistan, unde a fost informat în legătură cu misiunile la care participă militarii români şi cu problemele acestora. De asemenea, ministrul s-a întâlnit şi cu generalul de brigadă John W. Lathrop, şeful Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din regiunea de Sud, cu care a discutat pe tema contribuţiei României cu forţe la Operaţiunea Resolute Support.

"Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, însoţit de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi de generali şi ofiţeri aflaţi la comanda structurilor care conduc şi coordonează forţele Armatei României pe timpul pregătirii misiunii şi dislocării în teatrul de operaţii, s-a aflat într-o vizită de lucru în Afganistan în perioada 10 - 12 aprilie. În prima parte a vizitei, ministrul Fifor a participat la un briefing de informare privind misiunile şi activităţile desfăşurate de către forţele române în baza Kandahar şi s-a întâlnit cu militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor”, Elementului Naţional de Sprijin, precum şi cu cei care execută misiuni în cadrul Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din regiunea de Sud (Train Advice Assist Command - South  / TAAC-South)", anunţă vineri MApN.

“Fiind în preajma Sărbătorilor Pascale, vă spunem Hristos a înviat! Vă mulţumesc tuturor pentru curaj şi determinare. România are o voce puternică în rândul naţiunilor lumii, iar Armata este respectată şi apreciată în primul rând datorită dumneavoastră, cei ce împliniţi cu arma în mână angajamentele asumate de ţara noastră în domeniul securităţii internaţionale”, le-a spus ministrul Fifor militarilor români.

De asemenea, ministrul a discutat cu militarii şi s-a informat în legătură problemele cu care aceştia se confruntă, starea echipamentelor şi a tehnicii militare, precum şi nevoile de sprijin real pentru îndeplinirea misiunilor.

În timpul vizitei la Kandahar, oficialii români au avut o întâlnire cu generalul de brigadă John W. Lathrop, comandantul TAAC-South, în cadrul căreia au discutat despre contribuţia actuală a României cu forţe la Operaţiunea Resolute Support, sprijinul acordat de forţele americane din Afganistan forţelor române, dar şi despre preocupările actuale şi intenţiile Comandamentului multinaţional pentru anul 2018, mare parte din contingentul românesc fiind dislocat în zona de sud.

“România a fost, în ultimii doi ani, unul dintre cei mai mari contributori cu trupe Ressolute Support. Suntem al cincilea stat ca număr de trupe dislocate în Afganistan, dar al patrulea în cadrul NATO. Aşa cum s-a confirmat şi la Reuniunea miniştrilor apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, din noiembrie, ţara noastră a avut, în anul 2017, o contribuţie de aproximativ 630 de militari, iar în 2018, mai mult de 700. În acelaşi timp, autorităţile române apreciază în mod deosebit suportul acordat de partenerii americani trupelor române dislocate în regiunea Kandahar”, a subliniat ministrul Fifor în cadrul întâlnirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.