Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării recunoaște că americanii au făcut prăpăd în culturi, când au greșit drumul la un exercițiu: La cât se ridică pagubele / VIDEO

blindate

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat la B1 care sunt pagubele provocate de blindatele care au intrat peste culturile oamenilor, în timpul exercițiului militar din Ialomița, de acum o lună.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

"Este vorbe despre vreo 200.000 de euro. Nu ministrul e de vină Va trebui sa stabilim cuantumul, să vedem când putem plăti. În fiecare an s-au întâmplat astfel de lucruri, astfel de greșeli. Acest exercițiu a fost făcut cu SUA, au fost greșeli comune, logic ar fi fost ca primul tanc să întrebe prin stație", a spus ministrul.

Soldații au greșit drumul și au distrus sute de hectare de culturi agricole, folosind și muniție, dar nu reală. Localnicii s-au speriat teribil. În zona Insulei Ialomiței, pe timpul unor exerciții din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu blindatele o zonă agricolă, distrugând niște culturi, anunța atunci MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.