Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti: ce au discutat cei doi oficiali

Kathleen Kavalec angel tilvar Kathleen Kavalec tilvar

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, joi, la sediul Ministerului Apărării Naţionale cu ambasadorului SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, iar în cadrul discuţiilor a fost subliniată importanţa Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, în contextul războiului din Ucraina.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, printr-un comunicat de presă, că în deschiderea discuţiilor, Angel Tîlvăr i-a adresat felicitări diplomatului american pentru preluarea portofoliului de ambasador în România şi a exprimat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării în domeniul apărării în baza Parteneriatului Strategic, menţionând că relaţia bilaterală a ţării noastre cu Statele Unite rămâne o prioritate strategică constantă a politicii de apărare naţională.

“Agenda discuţiilor a abordat concluziile vizitei ministrului apărării naţionale în SUA, precum şi perspectivele de cooperare în plan bilateral, inclusiv contribuţia la demersurile comune de consolidare a securităţii euro-atlantice în cadrul NATO. Pe parcursul întâlnirii, demnitarul român a reliefat importanţa colaborării la nivel operaţional, instruirea în comun contribuind la creşterea interoperabilităţii între forţele armate ale celor două ţări. Ministrul Tîlvăr şi ambasadorul Kavalec au salutat împlinirea, în 2023, a 30 de ani de la lansarea Parteneriatului dintre România şi Garda Naţională a Statului Alabama, un exemplu excelent de cooperare în domeniul militar”, se arată în comunicat.

Oficialul român a subliniat importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică

Sursa citată menţionează că oficialul român a subliniat importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, în contextul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina şi necesitatea susţinerii partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova şi Georgia. În acest context, ministrul apărării naţionale a salutat eforturile întreprinse la nivelul Administraţiei şi ale Congresului Statelor Unite ale Americii în ceea ce priveşte elaborarea unei strategii americane la Marea Neagră.

De asemenea, ministrul Tîlvăr a transmis aprecieri faţă de angajamentul SUA pentru securitatea regiunii, prin creşterea prezenţei militare în România şi prin sprijinirea deciziilor la nivel aliat pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe întregul flanc estic al Alianţei Nord-Atlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.