Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul apărării şi comandantul armatei din Belgia au sosit în România pentru a-i vizita de Crăciun pe soldaţii belgieni dislocaţi la Cincu

Facebook
militari

Ministrul apărării din Belgia, Ludivine Dedonder, a sosit luni dimineaţă în România, însoţită de comandantul armatei belgiene, pentru o vizită de Crăciun la cei peste 250 de soldaţi belgieni staţionaţi în cadrul misiunii NATO înfiinţate în urma invaziei Rusiei în Ucraina, relatează agenţia Belga.

Este o tradiţie ca şeful apărării, amiralul Michel Hofman, însoţit uneori de ministru, să facă o vizită militarilor belgieni din străinătate în perioada Crăciunului, notează Belga.

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie anul trecut, a fost luată decizia de a organiza o misiune NATO în Europa de Est şi în jurul Mării Negre. În tabăra de la Cincu, din centrul României, se află soldaţi belgieni - în principal din Marche-en-Famenne şi Tournai - şi din alte ţări europene, sub comandă franceză.

Luni seara, ministrul Dedonder şi şeful armatei belgiene vor zbura spre Lituania. Marţi, ei vor vizita baza NATO de la Rukla, unde sunt staţionaţi 200 de soldaţi din cadrul Spa, o unitate de forţe terestre. Misiunea lor în cadrul unei brigăzi aflate sub comandă germană se apropie de sfârşit. În program este prevăzută şi o vizită la baza aeriană Šiaulai. Şapte soldaţi belgieni din Florennes operează acolo de la 1 decembrie. Cu patru avioane de luptă F-16, ei apără spaţiul aerian al statelor baltice, controlat de NATO de la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.