Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării știe adevărul despre situația din Ucraina: Nu va fi război în care să fie implicată România

gov.ro
Vasile Dîncu

Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu. El apreciază că nu se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei, anunță Mediafax.

„Pentru cei care sunt îngrijorați - în primul rând, NATO, așa cum a anunțat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacționa, indiferent de ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei. Nu va reacționa militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacționează militar decât dacă sunt amenințate țări care sunt în NATO”, spune la TVR Vasile Dîncu.

El susține că România nu va fi implicată într-un eventunal război.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe,. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei. Deci România este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța, în armonie și într-o strategie foarte coerentă”, adaugă ministrul Apărării..

Dîncu a apreciat că nu se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei.

„Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranță vom avea și ședința CSAT, nu ședințe de urgență, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm și nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropierea un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândești ce se întâmplă cu migrațiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situație indirectă...”, conchide Dîncu.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în mai multe rânduri că Alianţa Nord-Atlantică susţine suveranitatea Ucrainei şi va riposta prin sancţiuni economice şi financiare în cazul unei agresiuni a Rusiei, însă a subliniat că nu va exista o ripostă militară. „Garanţiile de securitate ale NATO nu se aplică Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.