Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul austriac de Interne revine furtunos pe tema Schengen: 'Extinderea acestui spațiu este inutilă!'

Shengen Visa
Nu schengen

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner și-a reiterat luni scepticismul cu privire la extinderea spațiului Schengen.

"Situația de la graniță, care este insuportabilă pentru populația locală, arată că, în general, Schengen nu funcționează și că extinderea acestui spațiu este inutilă", a declarat acesta în timpul unei vizite la granița dintre Austria și Ungaria, transmite postul de televiziune N1 - partener exclusiv CNN.

Karner a precizat că numai în acest an Burgenland, o regiune care se învecinează cu Ungaria, a înregistrat 74.291 de refugiați care au venit din țări ale UE unde, contrar principiului, nu au fost înregistrați.

"Cetățenii doresc, pe bună dreptate, ca returnările să se facă la frontieră. Cu toate acestea, atunci când se solicită azil, acest lucru este imposibil din punct de vedere legal", a adăugat el.

Karner a spus că ar trebui să fie posibilă refuzarea intrării deja la frontieră a cetățenilor care nu au șanse să primească azil politic, menționându-i pe cei din India, Tunisia și Maroc. "Numai în acest an, 11.400 de tunisieni au solicitat azil în Austria".

Acesta a mai spus că prin declarația sa în care s-a opus extinderii Schengen, ministrul a vrut să avertizeze cu privire la situația dificilă a migrației ilegale cu care se confruntă Austria în ultimele luni.

La sfârșitul săptămânii trecute, Karner a declarat că din cei 100.000 de migranți ilegali înregistrați în Austria în acest an, 75.000 au trecut printr-un stat membru al UE fără a fi înregistrați. De aceea, el consideră că extinderea Schengen este inutilă.

Vezi si: Austria se opune aderării României în Schengen: argumentele ministrului de Interne Gerhard Karner

Comisia UE dorește ca Croația, Bulgaria și România să fie incluse în spațiul Schengen. Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner se pronunța încă de săptămâna trecută împotriva acestor acțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.