Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Bode, despre crima care a îngrozit Iașiul: 'Am identificat suspectul, aşteptăm decizia instanţei din Italia'

Inquam Photos / George Calin
lucian bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, la Zalău, că în cazul crimei de la Iaşi, în care doi tineri au fost omorâţi, se aşteaptă decizia instanţei din Italia, pentru a-l extrăda pe suspectul dublului asasinat.

"Vorbim despre o anchetă penală în curs. În urma acestei anchete, din fericire, am reuşit într-un timp foarte scurt să identificăm şi să reţinem persoana bănuită de comiterea infracţiunii de omor calificat. Acum, aşa cum ştiţi, urmează procedurile internaţionale în astfel de cazuri. În urma cooperării Poliţiei Române cu autorităţile din Italia, în funcţie de decizia instanţei, pentru că aşteptăm o decizie a instanţei din Italia, când se va stabili data predării, imediat autorităţile din România vor organiza o escortă şi-l vor aduce pe cel suspectat de această crimă în faţa organelor de anchetă din România, pentru a fi tras la răspundere", a spus Lucian Bode, transmite AGERPRES.

Potrivit acestuia, autorităţile din România au ţinut legătura în permanenţă cu autorităţile din Italia.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, avea cetăţenie marocană. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, o tânără în vârstă de 23 ani.

Descoperirea asasinatului a fost făcută de poliţişti care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia.

Managerul Institutului de Medicină Legală, Diana Bulgaru, a declarat că în urma necropsiei s-a constatat că în ambele cazuri rănile provocate prin înjunghiere erau "trase la indigo". Fata avea 33 de plăgi prin înjunghiere, bărbatul - 17. Nu erau arsuri pe corpurile lor, deşi a fost foc în casă. Au interesat zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, în zona gâtului. La testele preliminare nu a fost identificat consum de droguri sau băuturi alcoolice.

Bărbatul suspectat că ar fi comis dublul asasinat de la Iaşi, El Bourkadi Ahmed Sami, a fost localizat şi reţinut în Roma, marţi, în urma cooperării cu Poliţia Statală din Italia. Acesta a fost dat în urmărire naţională şi, ulterior, internaţională, după ce instanţa a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.