Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Bogdan Aurescu, avertisment dur pentru liderii europeni: 'UE riscă să nu mai fie un actor credibil'. Se solicită o decizie urgentă

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia de Nord şi Albania, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil, a declarat, la Digi 24, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

El a amintit de dezbaterea din prezent privind metodologia de extindere a UE, "care se doreşte a fi mai eficientă".

"Tocmai această discuţie cu privire la metodologia de extindere şi modul în care ea poate să fie mai eficientă, aş spune că această discuţie a adus şi mai mult în atenţie chestiunea extinderii şi importanţa ca Uniunea Europeană să aibă o politică coerentă din acest punct de vedere. Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia de Nord şi Albania, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil", a afirmat Aurescu la emisiunea "Paşaport diplomatic".

Mult zgomot pentru nimic: Care este stadiul cercetărilor în privința firmelor liderului USR, acuzat într-o anchetă Rise Project


Şeful diplomaţiei române a vorbit despre poziţia ţării noastre privind politica de extindere.

"Poziţia noastră - pe care am exprimat-o şi la Consiliul Afaceri Externe, atunci când s-a discutat acest aspect, pe care o promovăm de fiecare dată şi pe care a precizat-o şi preşedintele României (...) - este aceea că putem avea o discuţie despre eficientizarea metodologiei de extindere, dar ea nu trebuie să blocheze sau să prelungească sau întârzie nejustificat procesul acesta de aderare", a punctat Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.