Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Boloș, despre impozitarea titlurilor de stat: 'La un moment dat s-a pus în discuţie'

InquamFOTO/Octav Ganea
Marcel Boloș

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că nu se vor impozita titlurile de stat şi a mărturist că la un moment dat s-a pus în discuţie ca măsură de ultim moment.

Întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre impozitarea titlurilor de stat, ministrul Finanţelor a infirmat.

„Sunt foarte sincer, măsurile acestea, când le enunţăm la modul general toată lumea e de acord cu ele, când pătrundem în detaliu (..) atunci lumea începe să nu le accepte. Rămăseserăm cu un impact bugetar şi urma să gândim alte şi alte măsuri (..) şi la un moment dat s-a pus în discuţie ca măsură de ultim moment”, a afirmat Boloş, potrivit news.ro.

El a precizat că niciodată nu au fost vizaţi investitorii instutuţionali.

„A fost discuţia la nivel de persoane fizice. În aceste decizii pui plus şi minus şi am constatat că e mai mult minus. Nu se vor impozita, îi liniştesc pe toţi, nu se vor impozita cel puţin aceasta este măsura de moment conturată la nivelul coaliţiei de guvernare. Impactul bugetar este cel care dictează măsura”, a mai arătat ministrul Finanţelor.

Statul se împrumută de la cetățeni prin emiterea de obligațiuni. Titlurile de stat emise în România sunt instrumente financiare care atestă datoria publică a entității emitente (Ministerul Economiei și Finanțelor) pe termen scurt, mediu (1–5 ani) și lung (peste 5 ani).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.