Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul brazilian al educaţiei a fost ironizat pentru greşelile sale de ortografie

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Ministrul brazilian al educaţiei, Abraham Weintraub, a devenit ţinta ironiilor internauţilor din ţara sa după ce a comis mai multe erori de ortografie pe Twitter, potrivit France Presse, scrie Agerpres.

Responsabil de buna desfăşurare a activităţii în şcoli în cea mai mare ţară din America Latină, el a şocat numeroşi brazilieni scriind cu un c "imprecionante" în loc de "impressionante" într-un mesaj pe Twitter postat marţi seara. 

"Faptul că ministrul educaţiei scrie 'imprecionante" reflectă realitatea educaţiei braziliene", a comentat o internaută. 

"Este 'imprecionant" ca el să fie ministru al educaţiei", a lansat alta. 

După o avalanşă de reacţie, ministrul s-a grăbit să-şi şteargă mesajul de pe Twitter. 

Într-un alt mesaj, el comisese deja greşeli, scriind 'suspençao' (suspendare) în loc de 'suspensao' şi 'paralizaçao' (paralizie) în loc de 'paralisaçao'.

Citește și: Preşedintele Ucrainei, după ce Iranul a recunoscut doborârea avionului: 'Așteptăm plata unor despăgubiri, vinovații să fie deferiți justiției'

Unii internauţi i-au trimis mesaje de susţinere ministrului. "Este mai bine să scrii cu greşeli decât să furi", a scris unul dintre ei, făcând aluzie la corupţia endemică din Brazilia. 

Weintraub a publicat vineri pe contul său de Twitter un mesaj de sprijin din partea lui Luciano Hang, proprietar al unuia dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Brazilia şi susţinător activ al guvernului preşedintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro. 

În acest mesaj presărat în mod voluntar cu greşeli de ortografie, Hang afirmă că "doar cei care nu fac nimic nu comit erori". 

Aflat în funcţie din aprilie, Abraham Weintraub, 48 de ani, este un personaj controversat. 

Cu puţin timp înainte de a-şi fi preluat atribuţiile, el a anunţat tăieri bugetare în trei universităţi acuzate că "seamănă dezordine", campusurile lor găzduind "manifestaţii împotriva fascismului" şi dezbateri cu aleşi de stânga. 

În august, în plină polemică privind incendiile în Amazonia, el l-a tratat pe preşedintele francez Emmanuel Macron drept "cretin", aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.