Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul brazilian: Milei trebuie să-și ceară scuze lui Lula pentru remarcile insultătoare

efe.com
lula da silva

Preşedintele ales al Argentinei, Javier Milei, l-a insultat în trecut pe preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, şi de aceea trebuie să prezinte scuze înainte ca discuţiile între ei să poată începe, a afirmat luni un colaborator apropiat al liderului de stânga brazilian, punând sub semnul întrebării viitorul relaţiilor între cele două ţări vecine, transmite Reuters.

'(Milei) l-a insultat pe faţă pe preşedintele Lula', le-a declarat reporterilor ministrul pentru comunicaţii sociale, Paulo Pimenta, potrivit Agerpres.

'Depinde de Milei, ca preşedinte-ales, să sune şi să prezinte scuze. După aceea, aş lua în considerare posibilitatea unor discuţii ulterioare', a adăugat el.

Ultralibertarianul Milei l-a criticat de multe ori pe Lula, numindu-l 'comunist furios' şi 'socialist cu vocaţie totalitară'.

Brazilia este principalul partener comercial al Argentinei.

Lula, care avea relaţii mai calde cu contracandidatul lui Milei, ministrul economiei Sergio Massa, a transmis duminică cele mai bune urări noului guvern al Argentinei, dar nu l-a amintit în mod direct pe Milei.

Noul lider argentinian este însă apropiat de fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro, pe care Lula l-a învins în alegeri anul trecut şi care are acum interdicţie până în 2030 de a mai candida pentru o funcţie publică, din cauza acuzaţiilor de abuz de putere şi utilizare abuzivă a mass-media.

Luni, Jair Bolsonaro a postat un video pe platforma X cu discuţia pe care a avut-o cu Milei, împreună cu fiul său, deputatul Eduardo Bolsonaro.

'Jair şi Eduardo, ar fi o mare onoare pentru mine dacă aţi putea veni la învestirea mea pe 10 decembrie', le-a spus Milei.

'Vom merge', a răspuns Bolsonaro. 'Sunt foarte fericit. Orice pot să fac pentru tine, voi fi la dispoziţia ta. Sunt pe punctul să susţin Argentina când va juca marţi cu Brazilia', a adăugat el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.