Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al Apărării acuză Moscova că face din dezinformare o armă

marea britanie

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a acuzat joi Rusia că face din dezinformare "o armă", pentru a destabiliza Occidentul, transmite AFP. "Vedem astăzi o ţară care, făcând din dezinformare o armă, a provocat apariţia a ceea ce putem privi ca o epocă post-adevăr", a declarat Fallon, într-un discurs rostit la universitatea St.Andrews din Scoţia.

"În mod evident, Rusia pune la încercare NATO şi Occidentul. Ea caută să-şi extindă influenţa, să destabilizeze ţări şi să slăbească alianţa" atlantică, a spus el, adăugând că aceeaşi ţară "aduce atingere securităţii naţionale a multor aliaţi şi sistemului de reguli internaţionale". "De aceea, este în interesul nostru şi în cel al Europei să păstrăm un NATO puternic şi să descurajăm Rusia", a declarat ministrul britanic al Apărării.

Michael Fallon a apreciat în special că NATO trebuie "să se apere de o manieră la fel de eficientă în spaţiul cibernetic precum o face în aer, pe uscat şi pe mare", împotriva actelor de piraterie, conform Agerpres. El a criticat media publice ruse, precum canalul internaţional RT şi agenţia de presă Sputnik, disponibile în engleză şi în alte limbi, pe care le-a acuzat de difuzarea unei "dezinformări în stil sovietic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.