Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al apărării si-a anulat vacanța cu familia după ce situația de la granița Ucrainei devine tot mai gravă

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, se întoarce dintr-o vacanţă în străinătate pentru a aborda ceea ce el a numit "agravarea" crizei din Ucraina şi a avertizat că Rusia ar putea invada această ţară în câteva zile, informează Reuters duminică, anunță Agerpres.

Wallace plănuise să petreacă un weekend prelungit în străinătate alături de familie, după ce săptămâna trecută a vizitat Moscova pentru discuţii diplomatice. ITV News a relatat că ministrul a anunţat schimbarea de planuri după ce unul dintre jurnaliştii săi l-a văzut într-o staţiune europeană, iar postul de televiziune a cerut un comentariu din partea Ministerului Apărării.

Ministrul a anunţat pe Twitter modificarea programului.

Premierul Boris Johnson s-a confruntat cu apeluri de demitere a ministrului său de externe de atunci, Dominic Raab, şi a altor oficiali de rang înalt, după ce aceştia au plecat în vacanţă în vară, când talibanii au preluat controlul asupra capitalei afgane Kabul, iar guvernul britanic s-a chinuit să îşi evacueze cetăţenii.

Raab a declarat ulterior că regretă că nu s-a întors din vacanţă. El a fost retrogradat în funcţia de ministru al justiţiei în cadrul unei remanieri a cabinetului o lună mai târziu.

Wallace a declarat pentru Sunday Times că o invazie rusă în Ucraina este "foarte probabilă" şi că mărimea prezenţei sale militare la graniţa cu Ucraina înseamnă că Moscova ar putea "lansa o ofensivă în orice moment".

De asemenea, ministrul britanic a avertizat că nu trebuie să se pună prea multe speranţe în discuţii, spunând că există "un miros de Munchen în aer'', făcând referire la un pact din 1938 care nu a reuşit să oprească expansionismul german sub Adolf Hitler.

Acordul de la Munchen a permis Germaniei să anexeze Regiunea Sudetă care aparţinea Cehoslovaciei şi era locuită în principal de etnici germani. Acordul a fost negociat la o conferinţă care a avut loc în Munchen, în Germania, de puterile mari ale Europei, fără ca reprezentanţii Cehoslovaciei să participe, şi este considerat o încercare eşuată de conciliere cu Germania şi care nu a împiedicat izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

''Ceea ce este îngrijorător este că, în pofida intensificării masive a diplomaţiei, această consolidare militară a continuat'', a remarcat Wallace în declaraţiile pentru Sunday Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.