Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al Sănătății spune că nu va negocia salariile cu sindicatul asistentelor medicale

basilica.ro
asistent medical masca doctor

Ministrul britanic al sănătății, Steve Barclay, a declarat duminică că guvernul nu va negocia cu sindicatul asistentelor medicale în privința salariilor, în contextul în care amenință cu noi greve, potrivit Reuters.

Oferta guvernului, care include o plată unică echivalentă cu 2% din salarii în exercițiul financiar 2022/23 și o creștere salarială de 5% pentru 2023/24, a fost respinsă de membrii Colegiului Regal al Asistenților Medicali în aprilie.

Întrebat de Sky News dacă guvernul va relua discuțiile cu sindicatul, Barclay a răspuns: „Nu în privința cuantumului salariului”.

Sindicatul își votează deja cei 300.000 de membri cu privire la noi acțiuni de grevă în următoarele șase luni, scrie Mediafax.

Sindicatul nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta declarațiile lui Barclay de duminică. Acesta a declarat că guvernul trebuie să plătească „în mod echitabil” personalul Serviciului Național de Sănătate (NHS).

Relația dintre sindicat, care a organizat mai multe greve care au perturbat îngrijirea pacienților, și guvern a devenit tensionată la sfârșitul lunii aprilie, când departamentul de sănătate a limitat durata unei greve după o acțiune legală împotriva RCN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.