Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic de Externe vizitează forţele NATO din Estonia

Pinterest
NATO

Ministrul de Externe al Regatului Unit, James Cleverly, va vizita marţi personalul militar britanic din cadrul forţelor NATO din Estonia însărcinate cu protejarea flancului estic al alianţei şi se va întâlni, de asemenea, cu membri ai guvernului estonian, au informat surse oficiale citate de agenţia EFE.

După vizita în Estonia, ministrul se va deplasa în Norvegia pentru a participa la o reuniune informală a miniştrilor de externe din cadrul NATO, axată pe sprijinul acordat Ucrainei, dar şi pe posibila aderare a Suediei la alianţă, a precizat Foreign Office într-un comunicat.

James Cleverly urmează să se întâlnească cu membri ai guvernului estonian pentru a sublinia rolul Marii Britanii ca partener ferm de securitate, angajat să descurajeze agresiunea şi să apere toţi aliaţii în perioade de criză şi conflict, potrivit Agerpres.

Ministrul va vizita nava amfibie a Marinei Regale "HMS Albion", care se află în prezent în Marea Baltică pentru a participa la exerciţii militare cu parteneri din regiune.

"În Estonia, pe uscat, pe mare şi în aer, personalul britanic se află în prima linie pentru a proteja securitatea Europei şi pentru a descuraja agresiunea crudă şi catastrofală a Rusiei. În calitate de aliaţi NATO, suntem mai puternici ca niciodată, uniţi împotriva agresiunii şi în apărarea democraţiei şi a libertăţii', a afirmat Cleverly în comunicat.

Aceeaşi sursă evidenţiază şi munca diplomaţilor britanici din întreaga lume în sensul consolidării eforturilor internaţionale menite să asigure că preşedintele rus Vladimir Putin va suporta "consecinţele acţiunilor sale teribile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.