Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay: 'Marea Britanie va părăsi UE la 31 octombrie cu sau fără acord'

Brexit

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a vorbit marți cu negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, și i-a transmis că dorește o înțelegere, dar va părăsi Blocul Comunitar pe 31 octombrie cu sau fără acord, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

"A vorbit astăzi cu Michel Barnier și ne-a lămurit poziția: dorim un acord, dar părăsim UE pe 31 octombrie cu sau fără unul", a spus el într-un mesaj postat pe Twitter.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marți în cadrul unei conversații telefonice cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”, conform Reuters.

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se menționează într-un comunicat emis de biroul prim-ministrului britanic în urma discuției telefonice dintre cei doi lideri.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie și în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.