Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul canadian de Externe a vizitat Kievul pentru a reitera sprijunul pentru unitatea teritorială a Ucrainei

www.romaniatv.net
Canada Ucraina

Ministrul canadian de Externe, Christya Freeland, a efectuat miercuri o vizită oficială la Kiev, unde a reiterat sprijinul țării sale față de integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit France 24, potrivit mediafax.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Freeland este primul ministru din G7 care vizitează Ucraina de la alegerea lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al țării.

„Vreau să subliniez sprijinul total al Canadei față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat ministrul. Freeland, care este de origine ucraineană, a făcut declarațiile în limba ucraineană. „Ucraina nu doar că își apără democrația, dar apără democrația la nivel mondial”, a mai adăugat Freeland.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Ministrul canadian a avut întâlniri cu președintele ales, Volodimir Zelenski, cu premierul Volodimir Groysman, dar și cu actualul președinte, Petro Poroshenko.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

În cadrul întrevederii, Zelenski i-a spus lui Freeland că are „o șansă” de a pune capăt războiului din estul țării și a promis că va intensifica eforturile pentru eradicarea corupției. „Nu dorim să vorbim despre lupta împotriva corupției, ci vrem să câștigăm această luptă”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.