Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen anunţă discuţii cruciale în Guvern: Se lucrează la proiectul aşteptat de toate femeile agresate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, explică de ce nu au fost alocaţi în bugetul pe 2019 bani pentru brăţările electronice de supraveghere a persoanelor care comit violenţe în familie. În acelaşi timo, Carmen Dan anunţă discuţii cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii, pentru un cadru legal care să permită punerea în funcţiune a unui sistem de supraveghere prin brăţare electronice.

CITEȘTE ȘI: Experţii în securitate avertizează: Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie

"Dincolo de discuțiile tehnice legate de proiectul de buget, am discutat săptămâna asta cu colegii parlamentari și pe tema a două amendamente privind alocarea unor sume pentru achiziția brățărilor electronice prin care să poată fi supravegheați cei care comit violențe în familie, în special asupra femeilor.

Mi-ar fi plăcut să putem introduce în buget aceste amendamente propuse de opoziție. Din păcate, însă, acest lucru ar fi inutil acum. Nu despre cumpărarea acestor brățări e discuția, ci despre un întreg sistem informatic care prevede monitorizarea semnalului emis de aceste dispozitive, dispecerizarea, intervenția și mentenanța acestora.

Până nu vom avea un cadru legislativ clar care să prevadă cine va fi responsabil de toate aceste componente, putem avea brățări, dar fără a le putea utiliza.

După adoptarea de anul trecut a legii privind combaterea violenței domestice și a prevederii ca ordinul provizoriu de protecție să poată fi emis de polițiști, acum lucrăm cu Ministerul Justiției și Ministerul Muncii pentru a finaliza acest cadru legislativ. Sper ca acest proiect să fie gata cât mai curând și apoi să putem și achiziționa efectiv brățările de monitorizare!

Înainte de a fi ministru sunt femeie, sunt om, și empatizez cu suferința celor care trec prin momente groaznice, cauzate de agresivitatea membrilor familiei.

Și pentru că sărbătorim ziua îndrăgostiților, vă doresc tuturor ca dragostea să vă fie împărtășită în cel mai frumos și civilizat mod posibil!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poți vindeca în funcție de CANTITATEA de cafea pe care o bei pe zi

Senatorul liberal Alina Gorghiu a reproşat joi PSD că nu a susţinut amendamentul său în baza căruia agresorii cu ordin de protecţie în urma cazurilor de violenţă domestică să poarte brăţări electronice. 

"Avem legislaţie, avem cadru, avem tot ce ne trebuie. În concret, se pare că nu vrem să îmbunătăţim starea victimelor, că nu ne preocupă. (...) Victimele violenţei domestice sunt peste 30.000 pe an, dintre care 100 mor", a susţinut Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.