Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să meargă la vot: Orice om politic trebuie să dea acest exemplu

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că speră ca şi preşedintele Klaus Iohannis să voteze în final la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, pentru că votul este democratic, scrie News.ro.

„Cred că acea sintagmă "votul este expresia democraţiei" nu ar trebui să fie goală de conţinut. Îmi exprim speranţa că până la sfârşitul zilei şi preşedintele să-şi exprime opţiunea în ceea ce priveşte acest referendum”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la ieşirea din secţia de vot.

Ministrul a spus că votul premierului Dăncilă la referendum este un exemplu pe care ar trebui să-l urmeze orice om politic.

De asemenea, Carmen Dan a comparat numărul de infracţiuni şi sesizări de la referendum cu cele de la alegerile din 2016, atrăgând atenţia că numărule este mult mai mic de această dată.

„Situaţia a fost gestionată foarte bine. Comparativ, la procesul electoral din 2016 au fost sesizate în ziua votării peste 100 de fapte care intră în sfera infracţională. De această dată, cel puţin aseară, după ce au fost închise secţiile de vot, au fost doar nouă infracţiuni sesizate. Ce pot să vă asigur este că toate aceste aspecte sesizate sunt în atenţia poliţiştilor şi sunt rezolvate cu celeritate. Sunt unele aspecte care sunt aclarificate chiar ăn momentul ăn care sunt sesizate, altele care necesită o verificare mai atentă”, a mai spus Dan.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au participat, duminică, la slujba de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu. Şeful statului nu a anunţat dacă şi unde va merge la vot de referendum.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc şi duminică, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”. Pentru referendum au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot şi au fost amenajate aproape 19.000 de secţii de votare.

Prezenţa la vot până duminică a fost de 7,2 la sută.

Citește și: SHOW Gigi Becali a REVENIT la secția de votare: ' Şi ce dacă? Fac trei luni de puşcărie şi votez din nou şi din nou' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.