Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan intervine în drama care a zguduit Europa: 'Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita...'

Inquam Photos / George Călin
Inquam Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţă că România este pregătită instituţional să ofere sprijin autorităţilor din Grecia, ţară care se confruntă cu incendii devastatoare.

Vezi şi: Medicii dezvăluie secretul: De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii

"Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita... De mulți ani mă aflu în preajma salvatorilor, ca prefect și, acum, ca ministru al afacerilor interne. Le înțeleg satisfacțiile și le cunosc dezamăgirile.

Știm cu toții că ei sunt speciali, dar să nu uităm că sunt, înainte de orice, oameni. Am învățat că cea mai mare povară sufletească a unui salvator este pierderea unei vieți, chiar dacă, în cadrul aceleiași misiuni, alte zeci sau chiar sute de persoane supraviețuiesc datorită lor!

Ce simt pompierii greci în aceste momente? Ce simt toți reprezentanții forțelor de intervenție elene? Imposibil de imaginat... probabil că nici ei nu pot exprima în cuvinte.

Instituțional îi vom ajuta cu tot ce este nevoie, fiind deja activat Mecanismul de protecție civilă al UE. Ministerul Afacerilor Interne, Romania, prin IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - în calitate de Punct național de contact - a notificat partenerii europeni asupra disponibilității de sprijin.

Suntem alături de ei cu toată ființa, ne rugăm pentru colegii noștri eleni și pentru toți cei care au de suferit din cauza acestei tragedii de proporții.

Transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți!

Dumnezeu să ocrotească Grecia! Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

Vezi şi: TOP 5: Ceaiurile care te ajută să slăbeşti. Sunt mai eficiente decât exerciţiile de la sală

Cel puțin 79 de persoane au decedat, iar alte aproape 200 au fost rănite, inclusiv 23 de copii, în urma incendiilor de vegetație de la periferia oraşului Atena, au anunțat autoritățile, care au avertizat că numărul victimelor va continua probabil să crească, informează cotidianul Ekathimerini.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat că România va acorda un ajutor de urgență Greciei, punând la dispoziție două aeronave MApN autorităților elene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.