Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan, primele declaraţii după ce ZECI de migranţi au fost descoperiţi în Marea Neagră

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Daniela Dan

România tratează migranţii "ca fiind oameni care au nevoie de ajutor, nu ca pe infractori", declară, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, ministrul de Interne, Carmen Dan. 

Aceasta spune că a fost duminică la centrul SCOMAR al Poliţiei de Frontieră de la Constanţa, pentru a se informa despre un pescador cu zeci de migranţi descoperit în Marea Neagră.

Citeşte şi: Afaceristul turc APĂRAT de Predoiu vrea să fie ELIBERAT din închisoare

Vasul a fost reperat duminică la intrarea în apele teritoriale româneşti în jurul orei 6,35, fiind escortat la ţărm de două nave aparţinând Gărzii de Coastă. Peste 80 de migranţi au fost debarcaţi în siguranţă şi sunt în prezent în procedura de triere şi analiză epidemiologică. 

"România dovedeşte încă o dată că îşi îndeplineşte angajamentele internaţionale. Tratăm migranţii ca fiind oameni care au nevoie de ajutor, nu ca pe infractori. Toţi vor fi însă verificaţi pentru a ne asigura că siguranţa noastră nu este pusă în pericol. Aceşti migranţi, familii cu copii mici în majoritatea cazurilor, pleacă din ţările lor fugind, de cele mai multe ori, de războiul care le-a distrus căminele", afirmă Carmen Dan.

Citeşte şi: BOMBA ZILEI: Mâna dreaptă a lui Băsescu, alături de Victor Ponta - FOTO/VIDEO

Ministrul român face referire la călăuzele acestor migranţi.

"Nu avem însă nicio înţelegere faţă de cei care profită de aceste situaţii şi vor să se îmbogăţească călăuzindu-i contra cost către ţările Uniunii Europene", spune ea.

Ministrul de Interne apreciază că operaţiunea de duminică "a fost una de succes, nefiind înregistrată nicio victimă". 
"Felicit toate autorităţile implicate, pentru modul cum s-au coordonat şi pentru că au acţionat ca o echipă", a încheiat Carmen Dan. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra - SCOMAR au detectat, în cursul dimineţii de duminică, un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre ţărmul României, a informat Garda de Coastă. 

Nava nu a răspuns avertismentelor poliţiei de frontieră şi nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre ţărmul românesc. Fiind însoţită de navele Gărzii de Coastă, ambarcaţiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia. 

Cele 87 de persoane (48 bărbaţi, 16 femei şi 23 de copii) aflate la bord au fost fi preluate de poliţiştii de frontieră.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Dan Radu Ruşanu, SALVAT de la înec de salvamari - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.