Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan s-a întâlnit cu poliţiştii Brigăzii Rutiere pentru a discuta problemele cu care se confruntă

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a efectuat vineri o vizită la Brigada Rutieră Bucureşti pentru a discuta cu poliţiştii despre problemele cu care se confruntă, inclusiv despre propunerile acestora privind întărirea autorităţii. "Toate propunerile primite în această vară urmează să fie discutate şi cu reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi sindicale, în cadrul unei întâlniri care va avea loc în cursul săptămânii viitoare. Întâlnirea face parte din seria demersurilor întreprinse de ministrul afacerilor interne în vederea consultării angajaţilor pentru îmbunătăţirea actualului cadru legislativ care are incidenţă în activitatea de asigurare a ordinii publice", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri Agerpres.

Din consultarea celor peste 200 de mesaje care au fost primite din partea angajaţilor ministerului, s-a conturat un pachet de propuneri cu incidenţă pe mai multe acte normative, precum: Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului, Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, dar şi Codul Penal. "Printre propunerile angajaţilor MAI se numără stabilirea precisă a regulilor de intervenţie ale poliţiştilor în timpul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii. Totodată, se au în vedere sancţionarea prin instrumente de drept penal a unor fapte ilegale, cum ar fi: împiedicarea poliţiştilor de a pune în aplicare o măsură poliţienească, continuarea comiterii unor fapte, cu ignorarea avertismentului poliţiştilor în cazul situaţiilor în care se tulbură sau împiedică folosirea normală a unor locuinţe sau utilizarea de cuvinte ori gesturi jignitoare sau obscene la adresa poliţiştilor în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu", se arată în comunicat.

Alte propuneri vizează creşterea sancţiunilor pentru ultraj şi pentru uciderea unui poliţist, precum şi a cuantumului amenzilor contravenţionale pentru refuzul de legitimare. În plus, se propune crearea unor mecanisme şi instrumente de protecţie fizică şi juridică a poliţiştilor. "Pentru întărirea autorităţii angajaţilor, la nivelul MAI se intenţionează achiziţionarea de echipamente de protecţie şi introducerea unor module de pregătire fizică şi tactică pentru poliţiştii care acţionează în stradă", precizează comunicatul MAI.

Cu ocazia întâlnirii cu organizaţiile profesionale şi sindicale programată pentru săptămâna viitoare se vor discuta inclusiv aspectele privind situaţia deficitului de personal şi soluţiile identificate pentru diminuarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.